Biscuiti cu miere
PrinteazaBiscuiti cu miere din: faina, zahar, miere, oua, unt, praf de copt, amoniac, scortisoara, cuisoare.
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 150 g miere
- 1 gălbenuş
- 60 ml lapte
- 150 g unt
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă amoniac
- scorţişoară şi cuişoare fin măcinate
Pentru glazură:
- 1 albuş
- 80 g zahăr pudră
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Mixezi la bain-marie zahărul, mierea, untul şi laptele. După ce se răcesc,încorporezi 375 g făină, gălbenuşul, praful de copt, arome după gust şi amoniacul stins. Laşi aluatul să se odihnească de seara până dimineaţa.
A doua zi, incorporezi restul de făină şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Intinzi din aluat în strat de 4 mm şi îl tai cu formele pentru fursecuri. Ii aşezi în tavă, pe hârtie de copt, îi ungi cu ou bătut şi îi coci 10 minute, la foc mediu (180°C).
Ii scoţi din cuptor şi, fierbinţi, îi ungi din nou cu ou. Din aluatul rămas, faci bile de mărimea nucilor şi le coci la fel ca pe fursecuri. Cât timp se coc biluţele, baţi albuşul spumă tare cu zahărul.
Inmoi biluţele in spumă, pentru ca aceasta să le acopere peste tot, apoi le aşezi din nou în tavă şi o introduci în cuptorul cald, cu focul stins, ca să se usuce spuma pe biscuiţi.
Pofta buna!