Biscuiţi cu migdale si sos
PrinteazaBiscuiţi cu migdale si sos din: unt, zahar tos, oua, faina, migdale, zahar vanilinat, sare, esenta de migdale, frisca si ciocolata neagra.
- 200 g unt
- 100 g zahar tos
- doua oua
- 200 g faina
- 200 g migdale
- doua pliculete zahar vanilinat
- un varf de lingurita cu sare
- jumatate de lingurita cu esenta de migdale
- 100 ml frisca
- 75 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun untul moale împreună cu zahărul tos, sarea şi un pliculeţ cu zahăr vanilinat. Se toarnă esenţa de migdale, se pun ouăle şi se mixează totul până se obţine o cremă.
Se adaugă migdalele măcinate şi făina şi se amestecă până se obţine un aluat moale. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 10 minute, avand grija sa nu se arda.
Frisca se pune la topit la bain-marie impreuna cu ciocolata taiata cubulete si zaharul vanilinat ramas. Cand a devenit ca un sos, se ia de pe foc si se toarna in suvite peste fursecuri si se servesc. Daca aluatul s-a intarit prea mult, se lasa putin sa se inmoaie si apoi se toarna in tava.
Biscuiţi cu migdale si sos
Pofta buna!
Biscuitii astia-s cam … nu stiu cum sa zic, dar …