Biscuiţi cu migdale
PrinteazaBiscuiţi cu migdale
Ingrediente:
- 200 g unt
- 150 g zahăr tos
- două ouă
- 500 g făină
- sare
- bicarbonat
- pudră de scorţişoara
- 200 g fulgi de migdale
- ciocolată albă
- ciocolată neagră
- coajă de lămîie rasă
Preparare:
Intr-un castron se pun untul moale, zahărul tos şi un praf de sare.
Se adaugă ouăle, se mixează pînă cînd devine ca o cremă pufoasă, se presară o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară, o lingură de coajă de lămîie, făina amestecată cu un sfert de linguriţă de bicarbonat şi se mixează.
Se ia compoziţie cu o linguriţă se aşază pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt. Se presară fulgii de migdale, se introduce tava în cuptor şi se coc timp de zece minute la foc mediu spre iute.
Se scot din tavă, se aşază pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească complet.
Ciocolata albă şi cea neagră se taie în cubuleţe şi se pun la topit separat la bain-marie.
Fursecurile se trec prin ciocolata neagră, apoi se aşază pe hîrtie de copt. Se decorează cu ciocolată albă şi după ce sa întărit ciocolata, se aşază pe un platou.
Biscuiţi cu migdale
Pofta buna!
Imi plac migdalele. Eu le mananc si simple.