Biscuiti cu morcov si ovaz

Printeaza

Biscuiti cu morcov si ovaz din: faina, fulgi de ovaz, sare, praf de copt, margarina, zahar brun, miere, morcov, lamaie, gem de caise.

Ingrediente:Biscuiti cu morcov si ovaz

  • câte 1/4 cană făină albă şi fulgi de ovăz
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g margarină
  • 80 g zahăr brun
  • 2 linguriţe miere
  • morcov mic
  • 1 măr mic coajă rasă de la 1 lămâie
  • linguri gem de caise
  • 50 g susan negru

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredien­tele, foloseşti o cană cu volu­mul de 250 ml. Macini fulgii de ovăz în blender sau în râşniţa de cafea. Va trebui să obţii un sfert de cană ovăz măcinat. Amesteci într-un bol făina cu praful de copt şi ovăzul.

Mixezi margarina cu zahă­rul brun şi mierea, până obţii o spumă. Adaugi coaja de lămâie, morcovul şi merele rase şi frămânţi puţin aluatul, îl înveleşti în folie şi îl păstrezv20 de minute în frigider, întinzi o foaie de aluat groasă de 5 mm şi decupezi biscuiţi.

Cu o pensulă, ungi biscuiţii cu gem diluat cu puţină apă călduţă, presari susan şi coci biscuiţii 20 de minute, la foc mediu (180°C), până se rumenesc puţin.

 

Biscuiti cu morcov si ovaz

Biscuiti cu morcov si ovaz

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.