Biscuiti cu morcov
PrinteazaBiscuiti cu morcov din: morcovi, ulei, zahar, bicarbonat, faina, sare, lamaie, portocala.
- 200 g morcovi
- 150 ml ulei
- 180 g zahăr de preferinţă pudră
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 g făină
- 1 praf de sare
- coaja rasă de la 1 lămâie
- zeama de la 1 portocală mică
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mică. Cerni făina într-un castron mare. In mijloc faci o adâncitură în care pui morcovii raşi, uleiul, zahărul, bicarbonatul stins în zeama de portocală, coaja de lămâie şi sarea.
Amesteci bine, până obţii un aluat potrivit de moale, pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl laşi în frigider pentru 20-30 de minute.
Rupi bucăţi de aluat de mărimea unei caise, le modelezi în formă de sfere şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coci biscuiţii la foc moderat, la 170°C, timp de aproximativ 20 de minute.
Biscuiti cu morcov
Pofta buna!