Biscuiti cu prune

Printeaza

Biscuiti cu prune din: unt, zahar, praf de copt, faina, ou, prune, scortisoara.

Ingrediente:Biscuiti cu prune

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 5-6 prune
  • scorţişoară, după gust
  • zahăr, după gust

 

Mod de preparare:

Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai feliuţe şi le dai cu scorţişoară şi zahăr, după gust şi le laşi deoparte.

Combini făina cernută, în prealabil, cu praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul până când obţii un amestec pufos. Incorporezi, pe rând, făina în ploaie şi oul bătut în fir subţire.

Frămânţi un aluat moale şi omogen pe care-l dai la frigider, 30 de minute, înfăşurat în folie de plastic.

Presari făină pe masă şi întinzi aluatul în foaie nu foarte subţire. Decupezi forme rotunde, aşezi pe o bucată feliuţe de prune, acoperi cu altă formă de cocă şi lipeşti marginile. Procedezi în acest fel până când termini ingredientele.

Aşezi biscuiţii într-o tavă în care ai întins, în prealabil, foaie de copt.

Dai la cuptorul încins până când se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.