Biscuiţi cu rodie şi portocale
PrinteazaBiscuiţi cu rodie şi portocale din: unt, unt de arahide, zahar brun, oua, lapte, bicarbonat, sare, scortisoara, faina, portocale, apa, amidon, rodie, scortisoara, nucsoara, cuisoare, seminte de in, menta si zahar tos.
- 125 g unt
- 250 g unt de arahide
- 250 g zahar brun
- doua oua
- 65 ml lapte
- bicarbonat
- sare
- 5 g scortisoara
- 240 g faina
- doua portocale
- apa
- amidon
- o rodie
- scortisoara
- 2 g nucsoara
- doua cuisoare
- 10 g seminte de in
- menta
- zahar tos
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun untul cu untul de arahide, zahărul brun, ouăle şi sarea, 5 g de bicarbonat de sodiu, laptele şi 3 g de scorţişoară. Se presară seminţele de in, nucşoara şi cuişoarele măcinate, se mixează, se adaugă făina şi se amestecă până se obţine un aluat potrivit de moale ce poate fi luat cu linguriţa.
Se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun seminţe de rodie pe fiecare grămăjoară şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 10-12 minute, se scot cu o spatulă pe un tocător şi se lasă să se răcească.
Zahărul tos, 300 ml apă, 10 g de amidonul, coaja rasă de portocala şi sucul de portocală se amestecă într-o oală şi se fierb la foc mic oână se îngroaşă. Biscuiti se servesc cu sosul de portocale cald sau rece, presarati cu menta tocata.
Biscuiţi cu rodie şi portocale
Pofta buna!