Biscuiti cu rosii uscate si oregano
PrinteazaBiscuiti cu rosii uscate si oregano din: faina integrala, rosii uscate, oregano, ulei de masline, apa, ulei.
- 200 g făină integrală
- 10-15 roşii uscate conservate în ulei
- 1 lingură oregano uscat mărunţit
- 4 linguri ulei de măsline
- 7 linguri apă
- 1 lingură ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron făina, oregano, uleiul şi apa. Omogenizezi, apoi încorporezi roşiile tăiate în cubuleţe. Frămânţi aluatul până când nu se mai lipeşte de mână şi îl modelezi sub formă de sferă. Il acoperi cu un şervet şi îl laşi să se odihnească pe masa de lucru, la temperatura camerei.
Intinzi aluatul pe masa presărată cu puţină făină, în strat gros de 5 mm. Tai dreptunghiuri sau triunghiuri cu rozeta sau cu un cuţit bine ascuţit. Inainte de a tăia aluatul, treci ustensilele prin făină sau le ungi cu ulei.
Aşezi biscuiţii în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei. Ii coci timp de 15 minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Biscuiti cu rosii uscate si oregano
Pofta buna!