Biscuiţi cu rozmarin şi cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata.
- 200 g făină
- 50 g brânză de vaci
- 50 g unt
- o crenguţă de rozmarin
- o linguriţă cu cafea măcinată
- un sfert de linguriţă cu sare
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- 75 g zahăr tos
- o linguriţă cu praf de copt
- un ou
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun brânza de vaci, zahărul tos, zahărul vanilinat, untul şi sarea. Se adaugă cafeaua măcinată, prafulde copt şi oul. Se mixează totul până ce capătă consistenţa unei creme fine, se adaugă rozmarinul spălat şi tocat mărunt, făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se modelează sub formă de fitil mai gros, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie bucăţi potrivit de mari, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presează deasupra cu dinţii unei furculiţe şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 10-15 minute, având grijă să nu se ardă. Se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Biscuiţi cu rozmarin şi cafea
Pofta buna!