Biscuiti cu sos de ciocolata
PrinteazaO reteta de biscuiti cu sos de ciocolata si zahar tos, unt, oua, portocala, faina, praf de copt, sare, zahar vanilinat si ardei iute uscat.
- 250 g zahăr tos
- 250 g unt
- două ouă
- o portocală
- 550 g făină
- un pliculeţ praf de copt
- sare
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- două linguriţe de pudră de scorţişoară
- 300 g ciocolată neagră
- un ardei iute mic uscat
Mod de preparare:
Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos, untul, un praf de sare şi zahărul vanilinat. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă coaja rasă de la portocală şi sucul în care s-a dizolvat praful de copt.
Se presara o lingurita de scortisoara, se mixeaza doua minute, apoi se adauga faina si se framanta pana rezulta un aluat potrivit de tare.
Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute. Se intinde o foaie potrivit de groasa, se presara pudra de scortisoara ramasa, se preseaza putin cu sucitorul, se taie biscuiti cu o forma si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc 10-15 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se arda. Ciocolata se topeste la bain marie si se amesteca bine cu ardeiul iute tocata marunt. Biscuitii se servesc calzi sau reci, stropiti cu sosul de ciocolata.
Poftă bună!