Biscuiţi cu susan si fistic
PrinteazaBiscuiţi cu susan si fistic din: unt, zahar pudra, ou, lapte, faina, praf de copt, seminte de susan, fistic, zahar vanilinat si sare.
- 225 g unt
- 225 g zahar pudra
- un ou
- 170 ml lapte dulce
- 450 g faina
- jumatate de pliculet praf de copt
- 50 g seminte de susan
- 100 g fistic prajit decorticat
- doua pliculete zahar vanilinat
- un varf de lingurita cu sare
Mod de preparare:
Se pune într-un bol împreună cu zahărul pudră, sarea şi zahărul vanilinat. Se mixează, se adaugă laptele dulce, praful de copt şi oul. Se mixează bine ca să se omogenizeze compoziţia, se adaugă făină treptat până rezultă un aluat potrivit de tare. Aluatului i se dă formă de rulou, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Se scoate din folia alimentara, se taie rondele, se ung cu apa şi se trec peste seminţele de susan şi fisticul tocat aflate în farfurii diferite. Se presează ca să intre seminţele în aluat, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit circa 10-12 minute, având grijă să nu se ardă. Ca sa nu se desprinda seminte, rondelele se pot unge cu abus sau galbenus de ou.
Biscuiţi cu susan si fistic
Pofta buna!
urati mi se par biscuitii astia