Biscuiti cu unt si gem

Printeaza

Biscuiti cu unt si gem din: oua, zahar, untura, faina, praf de copt, gem, unt.

Ingrediente:Biscuiti cu unt si gem

  • 3 ouă
  • 3/4 cană cu zahăr
  • 1 cană cu untură
  • 4 căni cu făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • 1 borcan cu gem
  • 1 lingură cu unt

 

Mod de preparare:

Bate ouăle bine, apoi adaugă zahărul. Continuă să le baţi 5 minute, până se transformă în spumă.

Topeşte untura, dar ai grijă să nu se încingă prea tare. Dacă s-a încins, las-o să se răcească, apoi toarn-o în compoziţia de ouă şi amestecă uşor.

Presară în această compoziţie făina puţin câte puţin, zahărul vanilat şi praful de copt şi frământă un aluat. Imparte-l în trei, întinde-i pe masă şi taie rondele groase cam de 1 cm, cu ajutorul unui pahar cu gura mai mică.

Fă în mijlocul lor o gaură în care vei pune gem după ce se coc. Unge o tavă cu unt şi presar-o cu făină, umple-o cu biscuiţi şi bag-o la cuptor cam 10 minute.

După ce se coc şi se răcesc, pune în fiecare biscuit câte o linguriţă cu gem.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.