Biscuiti cu unt si gem
PrinteazaBiscuiti cu unt si gem din: oua, zahar, untura, faina, praf de copt, gem, unt.
- 3 ouă
- 3/4 cană cu zahăr
- 1 cană cu untură
- 4 căni cu făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- 1 borcan cu gem
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Bate ouăle bine, apoi adaugă zahărul. Continuă să le baţi 5 minute, până se transformă în spumă.
Topeşte untura, dar ai grijă să nu se încingă prea tare. Dacă s-a încins, las-o să se răcească, apoi toarn-o în compoziţia de ouă şi amestecă uşor.
Presară în această compoziţie făina puţin câte puţin, zahărul vanilat şi praful de copt şi frământă un aluat. Imparte-l în trei, întinde-i pe masă şi taie rondele groase cam de 1 cm, cu ajutorul unui pahar cu gura mai mică.
Fă în mijlocul lor o gaură în care vei pune gem după ce se coc. Unge o tavă cu unt şi presar-o cu făină, umple-o cu biscuiţi şi bag-o la cuptor cam 10 minute.
După ce se coc şi se răcesc, pune în fiecare biscuit câte o linguriţă cu gem.
Pofta buna!