Biscuiti cu unt si lamaie
PrinteazaBiscuiti cu unt si lamaie din: unt, zahar, faina, oua, lamaie.
- 180 g unt
- 150 g zahăr
- 250 g făină
- 4 gălbenuşuri fierte
- sare
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Cernem faina într-un castron adânc, facem o adâncitură în care punem gălbenuşurile fierte şi trecute prin maşina de tocat sau pe răzătoarea de sticlă, sare, untul topit, zahărul dizolvat în 50 ml apă şi coajă de lămâie.
Amestecăm toate, frământăm un aluat vârtos, pe care-l lăsăm să se odihnească la rece 120 min. Scoatem aluatul, întindem o foaie groasă de 2 cm, tăiem dreptunghiuri şi le punem să se coacă pe o tavă neunsă, în cuptorul fierbinte.
Ţinem cuptorul cu focul mare 5 minute, apoi lăsăm biscuiţii pentru 30 minute la foc potrivit. Ii servim pudraţi cu zahăr farin, după ce s-au răcit.
Pofta buna!