Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci

Printeaza

Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci

Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci

Ingrediente:

  • 200 g zahăr tos
  • 200 g unt
  • două ouă
  • 350 g făină
  • 150 g miezuri de nucă
  • 100 g gem de prune
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • un vârf de linguriţă de sare
  • fructe confiate
  • frişca

Preparare:

Untul moale se mixează împre ună cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea până când devine ca o cremă. Se adaugă treptat ouăle şi făina şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Miezurile de nucă se toacă mărunt, se amestecă bine cu zahărul vanilinat rămas şi gemul de prune. Se împarte aluatul în două părţi şi se formează două foi.

Pe o foaie se întinde amestecul de nuci cu gem, se suprapune a doua foaie, se presează bine, ca să se lipească, şi se decupează rondele cu un pahar mai lat.

Se aşază biscuiţii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc timp de 10-15 minute la foc potrivit.

Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea sunt fana biscuit, dar astia chiar arata bine. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.