Biscuiţi cu zahăr şi migdale
PrinteazaBiscuiţi cu zahăr şi migdale
Ingrediente:
- 280 g unt
- 250 g zahăr
- pudră de cardamom
- 4 ouă
- 500 g făină
- sare
- două linguri de zahăr brun
- zahăr vanilinat
- jumătate de pliculeţ de praf de copt
- 50 g fulgi de migdale
- pudră de scorţişoară
- esenţă de migdale
- coajă de lămâie
Preparare:
Trei ouă se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilinat, esenţa de migdale, cardamomul, scorţişoara, praful de copt şi sarea. Se toarnă peste untul tăiat în cubuleţe, se amestecă şi se pune peste făina cernută.
Se frământă până rezultă un aluat tare, nelipicios. Se lasă la rece 30 de minute. Se întinde aluatul pe un tocător de plastic şi se decupează biscuiţii cu ajutorul unei forme. Se ung cu ou, se presară fulgii de migdale şi zahărul brun.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu timp de 15-20 de minute, se scot pe un grătar şi se lasă să se răcească.
Biscuiţi cu zahăr şi migdale
Pofta buna!
V-am mai spus ca-mi plac migdalele? 🙂 O sa fac si eu niste biscuit cu migdale.