Biscuiţi de ciocolată cu vişine
PrinteazaO reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare, dulceata de visine.
- 150 g făină
- 100 g ciocolată neagră
- două linguri cu cacao
- 60 g zahăr pudră
- un ou
- pliculeţe zahăr vanilat
- o linguriţă cu esenţă de migdale
- 200 g cireşele
- 100 g miez de nuca
- sare
- dulceaţă de vişine
Mod de preparare:
Untul moale se pune într-un bol împreună cu zahărul pudră şi puţină sare. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă oul, ciocolata rasă, zahărul vanilat şi esenţa de migdale.
Se mixează încă cinci minute, se adaugă făina amestecată cu cacaua, miezul de nucă tocat, cireşele curăţate de sâmburi şi tocate mărunt.Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios, eventual mai adăugând puţină făină. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de ţinute.
Se imparte aluatul în bucăţi egale ca greutate, se modelează sub formă de cilindru şi se taie rondele potrivit de mari. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc 10-15 minute la foc potrivit.
Biscuiţi de ciocolată cu vişine
Pofta buna!