Biscuiti din aluat fraged
PrinteazaBiscuiti din aluat fraged din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, sare, drojdie, faina, untura, albusuri, sare, chimen, telemea.
- 500 g faina
- lapte cat cuprinde
- 2 galbenusuri
- 1 lingura zahar
- 1/4 lingurita sare
- drojdie cat o nuca
- 250 g faina
- 250 g untura sau margarina
- 2 albusuri
- sare
- chimen
- 100 g telemea
Mod de preparare:
Pentru aluat cerni 250 g făină într-un castron şi o amesteci împreună cu gălbenuşurile mixate cu zahărul şi sarea, apoi cu drojdia şi lapte cât cuprinde, pentru a obţine un aluat potrivit de tare, care se poate modela uşor.
Din acest aluat întinzi o foaie cu grosimea de 1 cm.
Amesteci făina rămasă cu untura sau margarina, întinzi această pastă peste aluat şi împărţi imaginar dreptunghiul de aluat în 3.
Suprapui treimile exterioare peste cea din mijloc şi mai împachetezi o dată, pe lungime.
Inveleşti aluatul în folie şi-l păstrezi la rece 1/2 oră. Repeţi operaţiunea de pliere de 2 ori.
Intinzi aluatul în foaie de 6 mm grosime. Il ungi cu 2 albuşuri bătute cu puţină sare şi presari chimen şi brânză rasă.
Il tai în triunghiuri sau dreptunghiuri, cu rozeta. Coci în tava unsă cu ulei, la foc iute, 1/4 oră.
Biscuiti din aluat fraged
Pofta buna!