Biscuiti in forma de floare
PrinteazaBiscuiti in forma de floare din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, oua, sare, colorant alimentar, , lamaie, ciocolata amaruie, drajeuri.
Pentru aluat:
- 250 g făină tip 000
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriţă pudră de colorant alimentar roşu
Pentru glazură şi decor:
- 1 albuş
- 130 g zahăr pudră
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 vârf de cuţit colorant gel galben
- 50 g ciocolată amăruie
- 1 linguriţă ulei drajeuri maro, tip firişoare
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina cu sarea, colorantul alimentar şi cu untul tăiat cubuleţe pe care, în prealabil, l-ai ţinut la temperatura camerei 20 de minute.
Freci între degete ingredientele, până obţii un fel de aluat nisipos. Adaugi zahărul pudră şi pe cel vanilinat, gălbenuşurile şi frămânţi un aluat omogen.
Il modelezi sub formă de sferă, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi 30 de minute în frigider.
Intinzi aluatul în strat de 5-6 mm, decupezi floricele şi le coci 12-15 minute, la foc mediu.
Cu ajutorul mixerului, amesteci albuşul cu zahărul pe care îl, adaugi treptat, iar la sfârşit pui şi zeama de lămâie.
Dacă glazura a devenit prea fluidă, mai adaugi puţin zahăr pudră.
Pui colorantul la sfârşit şi omogenizezi.
Topeştj ciocolata la bain-marie împreună cu uleiul. Iei în linguriţă iciocolată topită şi glazurezi mijlocul florii, apoi presari drajtiuri.
Pui puţină glazura de albuş într-un cornet de plastic de unică folosinţă şi desenezi pe fursec conturul petalelor.
Pentru ca restul de glazură să poată fi întinsă cu uşurinţă, îi adaugi câţiva stropi de apă.
Acoperi cu glazură fiecare petală în parte şi laşi să se usuce şi să se întărească, până a doua zi.
Biscuiti in forma de floare
Pofta buna!