Biscuiti fragezi cu cacao

Printeaza

Biscuiti fragezi cu cacao din: oua, margarina, faina, cacao, zahar, nuca, praf de copt, zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 200 g margarina
  • 300 g făină de preferinţă integrală
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 250 g nucă prăjită şi măcinată
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă esenţă de rom
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • jumătăţi de nucă sau nuci pecan pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până obţii o spumă.

Adaugi ouăle pe rând şi mixezi în continuare, până se dizolvă zahărul, încorporezi apoi cacaua, praful de copt, nucile fin măcinate, esenţele, zeama de lămâie şi făina.

Modelezi aluatul sub forma unei sfere pe care o înveleşti în folie de plastic şi o păstrezi în frigider 15 minute. Intinzi aluatul pe hârtia de copt, în strat de 5-6 mm.

Tai rondele cu gura paharului trecută prin faină. Indepărtezi aluatul dintre rondele şi aşezi în tava aragazului hârtia de copt cu discurile de aluat.

Pui pe fiecare fursec câte o jumătate de miez de nucă şi îl presezi puţin. Remodelezi aluatul rămas şi procedezi la fel. Coci biscuiţii la foc mediu, îp cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute, până se rumenesc uşor pe margini.

Ii scoţi din tavă după 5 minute, când sunt călduţi, întrucât sunt fragezi. Ii laşi să se întărească pe un grătar.

 

Biscuiti fragezi cu cacao

Biscuiti_fragezi_cu_cacao

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.