Biscuiţi fragezi cu cocos

Printeaza

Biscuiţi fragezi cu cocos

Biscuiţi fragezi cu cocos

Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 180 g zahăr tos
  • două ouă
  • zahăr vanilinat
  • bicarbonat
  • 275 g făină
  • 200 g nucă de cocos
  • 200 ml lapte
  • 150 g fulgi de ovăz
  • sare
  • 50 g migdale
  • 50 g miezuri de nucă
  • un vârf de cuţit pudră de scorţişoară
  • ciocolată neagră

Preparare:

Untul moale se pune într-un castron împreună cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi un praf de sare.

O jumătate de linguriţă de bicarbonat stins cu puţin lapte, scorţişoara şi restul de lapte dulce se mixează până când devine ca o cremă fină.

Migdalele şi miezurile de nucă se prăjesc uşor, se curăţă de coji, se macină sau se toacă mărunt şi se pun peste ingredientele din castron.

Se mixează, se adaugă făina, fulgii de ovăz şi nuca de cocos. Se amestecă bine cu o lingură, se ia compoziţie cu o linguriţă şi se aşază sub formă de grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptor şi se coc 15-20 de minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă.

Se scot din tavă, se lasă să se răcească timp de câteva minute, apoi se servesc.

Biscuiţi fragezi cu cocos.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-arata rau acesti biscuiti. Poate fac si eu, ca o gustare intre mese.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.