Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată
PrinteazaO reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua, galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj, smantana si zahar pudra.
Poate te intereseaza si Desert cu biscuiti si fulgi de ciocolata
- 250 g faină albă
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 130 g unt
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 portocală
pentru umplutură:
- 200 g ciocolată menaj
- 150 ml smântână dulce
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune într-un castron mare faina, ouăle, gălbenuşul, zahărul, untul tăiat bucăţi şi înmuiat la temperatura camerei. Adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de la portocală.
Frământă bine cu mâinile până obţii un aluat neted şi omogen.
Acoperă-l cu folie şi pune-1 în frigider 30 de minute.
Pune aluatul pe planşeta presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie groasă de 0,5 cm.
Cu ajutorul unei forme speciale decupează biscuiţii. Aşază-i într-o tavă şi coace-i 20 de minute la 180° C.
Topeşte ciocolata într-un vas pus la bain-marie sau la microunde şi, când s-a răcit, încorporeaz-o în frişca obţinută din smântână bătută.
Umple biscuiţii răciţi cu spuma de ciocolată şi serveşte-i presăraţi cu zahăr pudră.
Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- biscuiti umpluti cu crema
vreau si eu biscuiti din astia