Biscuiti fructati
PrinteazaBiscuiti fructati din: dulceata de capsune, zahar, unt, ou, faina, merisoare, vanilie, bicarbonat, sare.
Ingrediente:
- 1/2 borcan cu dulceaţă de căpşune
- 225 g zahăr
- 220 g unt
- 1 ou
- 180 g făină
- 1 lingură cu merişoare confiate
- 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- sare
Mod de preparare:
Freacă 120 g de unt cu zahărul până ce obţii o cremă fină. Adaugă oul, esenţa de vanilie, bicarbonatul şi merişoarele.
Incorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu un praf de sare.
Compoziţia astfel obţinută, las-o să se odihnească 15 minute.
Intre timp, încinge cuptorul şi unge tava cu unt. Cu ajutorul unei linguriţe, formează biluţe şi pune-le în tavă, la distanţă una de alta.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
După ce s-au răcit, uneşte biscuiţii între ei cu dulceaţă de căpşune şi un cubuleţ de unt.
Biscuiti fructati
Pofta buna!