Biscuiti crocanti cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, faina, zahar, unt, ou, iaurt, lapte. Ingrediente: 125 g fulgi de ovăz 125 g făină 100 g zahăr 65 g unt 1 plic zahăr vanilinat 1 ou 1 lingură iaurt 2-3 linguri lapte Mod de preparare: Treci fulgii de ovăz de trei ori […]
Biscuiti cu fulgi de ovaz
PrinteazaBiscuiti cu fulgi de ovaz din: caise, unt, zahar brun, lapte condensat, fulgi de ovaz, faina si praf de copt.
Ingrediente:
- 50 g caise uscate
- 50 g unt moale
- 50 g zahar brun
- 2 linguri de lapte condensat
- 50 g fulgi de ovaz
- 85 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 150° C/gaz 2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se taie caisele în bucăţi mici cu foarfecele pentru copii.
Se pun untul şi zahărul într-un bol de mixer şi se amestecă bine cu o lingură de lemn.
Se adaugă laptele condensat, se amestecă bine, apoi se presară fulgii de ovăz şi caisele şi se amestecă din nou.
La final, se adaugă făina şi se frământă cu mâna, până se încorporează complet.
Se formează o bilă mare de aluat, care se împarte în şase părţi egale (astfel toţi biscuiţii vor fi gata în acelaşi timp).
Se modelează fiecare biluţă de aluat în mână, apoi se striveşte pe suprafaţa de lucru cu ajutorul palmei.
Se dau la cuptor timp de 25-30 de minute, până devin aurii pe margini. Se lasă să se răcească în tavă.
Biscuiţii se pot păstra într-un recipient etanş trei zile.
Biscuiti cu fulgi de ovaz
Pofta buna!
Ovăz cu Stafide si Lapte: Micul Dejun Sănătos și Delicios
Ovăz cu Stafide si Lapte: Micul Dejun Sănătos și Delicios din: fulgi de ovaz, lapte, stafide, miere, scortisoara. Ovăzul cu stafide este o rețetă tradițională pentru micul dejun, apreciată pentru gustul său delicios și beneficiile pentru sănătate. Ingrediente: 1 cană (90 g) de fulgi de ovăz 2 căni (480 ml) de lapte (poate fi lapte […]