Biscuiţi cu ghimbir

Printeaza

Biscuiţi cu ghimbir din: faina, ghimbir, praf de copt, scortisoara, cuisoare, unt, miere, ciocolata, sare, fructe, frisca.

Ingrediente:

  • 550 g făină
  • pudră de ghimbir
  • o jumătate de pliculeţ praf de copt
  • pudră de scorţişoară
  • pudră de cuişoare
  • 100 g unt
  • 100 ml miere
  • 100 g ciocolată neagră
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • sare
  • fructe de sezon
  • frişca

 

Mod de Preparare Biscuiţi cu ghimbir:

lntr-un castronel se amestecă o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară cu o linguriţă şi jumătate de pudră de ghimbir şi un vârf de cuţit de pudră de cuişoare. Făina se cerne şi se amestecă bine cu praful de copt.

Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se lasă să se răcească.

Jumătate din cantitatea de unt se pune într-un vas împreună cu ciocolata rece, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi jumătate din miere.

Se mixează totul până când devine ca o cremă, se adaugă jumătate din cantitatea de condimente, puţină sare şi jumătate din făină.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare. I se dă formă de rulou, se împachetează în folie şi se introduce la rece.

La fel se procedează şi cu restul ingredientelor. Ambele rulouri se lasă 30 de minute la rece.

Se unesc cele două rulouri, se taie în felii subţiri şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc 20 de minute la foc mediu.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai facut biscuiti cu ghimbir. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.