Biscuiti cu glazura
PrinteazaBiscuiti cu glazura din: oua, unt, margarina, zahar, coaja de portocala, praf de copt, nuci, migdale, faina, ciocolata de menaj, smantana.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 g unt sau margarină
- 20 g zahăr
- coaja rasă de la 1/2 portocală
- 1 linguriţă praf de copt
- 150 g nuci sau migdale măcinate
- făină cât cuprinde
Ingrediente pentru glazură:
- 150 g ciocolată de menaj
- 2 linguri smântână
Mod de preparare:
Amesteci bine ouăle cu zahărul, apoi adaugi untul la temperatura camerei şi restul ingredientelor.
Din coca potrivit de moale, întinzi foi de 5-6 mm, tai biscuiţi în forma dorită, pe care îi pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coci biscuiţii la 170°C, timp de 15- 20 de minute.
Pregăteşti glazura, topeşti ciocolata la foc mic, împreună cu smântână, iar după răcire, ornezi biscuiţii cu această glazură.
Mai poţi unge biscuiţii şi cu albuş bătut spumă şi nucă pisată şi presărată pe biscuiţi, înainte să-i dai la cuptor.
Biscuiti cu glazura
Pofta buna!