Biscuiti glazurati

Printeaza

Biscuiti glazurati din: unt, zahar, zahar vanilinat, sare, esenta de migdale, migdale, faina, ou, praf de copt, lamaie, portocala, fructe de sezon, gem de lamaie.

Ingrediente:Biscuiti_glazurati

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • zahar vanilinat
  • un sfert de lingurita cu sare
  • un sfert de lingurita cu esenta de migdale
  • 80 g migdale
  • 240 g faina
  • un ou
  • 3 g praf de copt
  • o lamaie
  • o portocala
  • fructe de sezon
  • gem de lamaie

 

Mod de rpeparare:

Untul se pune într-un vas împreună cu 100 g zahăr pudră, două pliculeţe de zahar vanilinat şi sarea. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă oul şi se mixează două minute.

Se presară coaja rasă de la o lămâie şi o portocală, se toarnă esenţa de migdale, puţin suc de lămâie şi portocală.

Se adaugă migdalele măcinate, praful de copt şi făina.

Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios, se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce ia rece 30 de minute

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de jumătate de centimetru, se decupează cercuri potrivit de mari şi fiecare cerc se mai decupează în interior încă o dată.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute.

Când s-au răcit se decorează cu o glazură din puţin suc de lămâie, suc de portocală şi zahărul pudră rămas.

Se servesc ca atare, cu salata din fructe de sezon sau cu gem de lamaie.

Biscuiti glazurati

Biscuiti_glazurati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.