Biscuiti glazurati
PrinteazaBiscuiti glazurati din: unt, zahar, zahar vanilinat, sare, esenta de migdale, migdale, faina, ou, praf de copt, lamaie, portocala, fructe de sezon, gem de lamaie.
- 200 g unt
- 150 g zahar
- zahar vanilinat
- un sfert de lingurita cu sare
- un sfert de lingurita cu esenta de migdale
- 80 g migdale
- 240 g faina
- un ou
- 3 g praf de copt
- o lamaie
- o portocala
- fructe de sezon
- gem de lamaie
Mod de rpeparare:
Untul se pune într-un vas împreună cu 100 g zahăr pudră, două pliculeţe de zahar vanilinat şi sarea. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă oul şi se mixează două minute.
Se presară coaja rasă de la o lămâie şi o portocală, se toarnă esenţa de migdale, puţin suc de lămâie şi portocală.
Se adaugă migdalele măcinate, praful de copt şi făina.
Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios, se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce ia rece 30 de minute
Se întinde aluatul într-o foaie groasă de jumătate de centimetru, se decupează cercuri potrivit de mari şi fiecare cerc se mai decupează în interior încă o dată.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute.
Când s-au răcit se decorează cu o glazură din puţin suc de lămâie, suc de portocală şi zahărul pudră rămas.
Se servesc ca atare, cu salata din fructe de sezon sau cu gem de lamaie.
Biscuiti glazurati
Pofta buna!