Biscuiti inimioare
PrinteazaBiscuiti inimioare din: miere, zahar, unt, smantana, oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, sare, nuci, faina, gem, zahar pudra.
Pentru aluatul de biscuiţi:
- 250 g miere
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 50 ml smântână
- 3 ouă
- un plic esenţă de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf sare
- 150 g nuci măcinate
- 500 g făină
Pentru umplutură:
- 100 g nuci măcinate
- gem (de caise, de căpşuni sau de fructe de pădure)
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se desfac ouăle, gălbenuşurile se pun separat într-un bol şi se amestecă cu un praf de sare iar albuşurile se bat întocmai ca pentru bezele. Apoi se adaugă pe rând, bătând fără întrerupere, zahărul, gălbenuşurile, unul câte unul, coaja de lămâie, untul, nucile măcinate, mierea, laptele şi făina cernută.
Se frământă bine ingredientele până se obţine o compoziţie groasă, care se poate modela uşor. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece. Se încălzeşte cuptorul la 140 ° C şi se tapetează tăvile cu hârtie de copt.
Separat, se pregăteşte umplutura. Se alege gemul preferat şi se amestecă cu nuca măcinată. Se scoate aluatul de la rece, se mai frământă câteva minute şi apoi se întinde cu sucitorul.
Cu o formă de inimioară se taie aluatul şi se aranjează în tavă. Se bagă la cuptor şi, după ce s-au copt, se scot, se lasă să se răcorească şi se umplu cu gem. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se păstrează în cutii metalice sau de carton.
Biscuiti inimioare
Pofta buna!