Biscuiti integrali cu nuci pecan si afine
PrinteazaO reteta foarte simpla de biscuiti cu faina alba, praf de copt, fulgi de ovaz, zahar tos, scortisoara macinata, afine, nuci pecan. Aceşti biscuiţi se prepară foarte uşor, iar aluatul necopt se poate păstra în congelator, astfel încât puteţi face biscuiţi oricând aveţi chef. Puteţi folosi in loc de afine, stafide sau alte fructe uscate.
- 175g făină albă, plus extra pentru pudrat
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 85g fulgi de ovăz
- 175 g zahăr tos
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 140 g unt, tăiat cubuleţe
- 70 g afine uscate
- 50 g nuci pecan, mărunţite
Mod de preparare:
Se frământă untul
Se pun făina, praful de copt, ovăzul, zahărul şi scorţişoara într-un castron şi se amestecă bine cu mâna. Se adaugă untul şi se amestecă până se obţin firimiturele.
Se formează aluatul
Se amestecă afinele şi nucile pecan, oul, apoi se amestecă bine cu o lingură de lemn până se obţine o minge mare de aluat. Se pudrează cu făină suprafaţa de lucru, apoi se rulează pe ea aluatul într-un baton mare şi gros cam de 6cm. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la frigider să se întărească.
Se taie bucăţi şi se coace
Pentru a coace, se încinge cuptorul la 18Cf C/aer cald sau 16Cf C/gaz 4. Se despachetează aluatul, se taie în felii groase care se aranjează pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc 5 minute (sau ceva mai mult dacă au fost la congelator). Se lasă pe tavă să se întărească, apoi se scot pe grătar pentru a se răci complet.
Poftă bună!