Biscuiţi cu lămâie si cimbru
PrinteazaBiscuiţi cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper, cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de lamaie, lapte, mustar.
- 225 g faina
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru
- 2 lingurite cimbru uscat maruntit
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita seminte de susan
- 1 lingurita seminte de in
- 75 g unt
- 2 linguri zeama de lamaie
- 5-6 linguri lapte
- 2 linguri mustar
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron şi o amesteci cu celelalte ingredientele solide: sare, piper, cimbru uscat, zahăr, seminţe de susan, seminţe de in. Faci în mijloc o adâncitură în care pui untul moale, la temperatura camerei, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si mustarul subtiat cu laptele.
Frămânţi aluatul până când devine omogen, de consistenţa unei plastiline. Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul cu sucitorul, sub forma unei foi groase de 5-6 mm. Tai aluatul folosind o formă pentru fursecuri, pe care o treci de fiecare dată prin făină.
Aşezi biscuiţii într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Ii înţepi din loc în loc cu furculiţa. Ii coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10-15 minute, până când se rumenesc uşor.
Biscuiţi cu lămâie si cimbru
Pofta buna!