Biscuiti Linzer cu mac si lemon curd
PrinteazaBiscuiti Linzer cu mac si lemon curd din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilinat, galbenusuri, mac, sare, oua, zahar si lamaie.
Pentru aluat
- 250 g făină tip 000
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură seminţe de mac
- 1 praf de sare
Pentru lemon curd
- 2 ouă
- 125 g zahăr
- zeama de la 1 1/2 lămâi
- coaja de la 1 lămâie
- 50 g unt
Mod de preparare:
Cerni într-un castron făina cu sarea, apoi le amesteci împreună cu untul tăiat în cubuleţe, pe care le-ai păstrat 20 de minute la temperatura camerei.
Freci în palme ingredientele, până obţii un aluat nisipos, în care încorporezi zahărul pudră şi pe cel vanilinat.
Amesteci cu mâna, iar după ce pui macul şi gălbenuşurile, frămânţi un aluat omogen. Il înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider 1/2 oră.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie groasă de 4 mm. Decupezi discuri cu un pahar, iar pentru 1/2 dintre ele, decupezi câte un cerculeţ în mijloc.
Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc mediu, 10-12 minute.
Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul, untul moale, zeama şi coaja lămâilor rase. Amesteci la bain-marie, până ce se îngroaşă.
Lipeşti discurile cu cremă. Pudrezi biscuiţii cu zahăr. Ii consumi de preferinţă a doua zi.
Biscuiti Linzer cu mac si lemon curd
Pofta buna!