Biscuiti mexicani fara gluten

Printeaza

Biscuiti mexicani fara gluten din: faina de quinoa, cocos, zahar brun, ciocolata amaruie, oua, scortisoara, praf de copt, sare, boia iute.

Ingrediente:Biscuiti mexicani fara gluten

  • 2 căni făină de quinoa
  • 150 g ulei de nucă de cocos
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g ciocolată amăruie
  • l Ou
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • opţional, 1 vârf de cuţit boia iute

 

Mod de preparare:

Se pun într-un bol făina de quinoa, scorţişoara, sarea, praful de copt şi, opţional, boiaua iute. într-un alt bol se mixează zahărul cu uleiul de cocos, gălbenuşul şi albuşul, până se obţine o cremă omogenă, care se toarnă în bolul cu făina.

Se amestecă, apoi se încorporează ciocolata rasă ori tăiată în cubuleţe.

Cu mâinile unse cu ulei, se modelează biluţe cât o nucă şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanţă de 5-6 cm unele de altele. Se coc nu mai mult de 10-12 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu (175°C), până când se mmenesc uşor pe margini.

Se scoate tava din cuptor şi se lasă fursecurile să se răcească 15-20 de minute în tavă. Nu încerca să le desprinzi imediat, deoarece sunt foarte fragile şi se sfărâmă.

După ce s-au mai răcit, se desprind cu lama cuţitului şi se pun pe un grătar, să se răcească în continuare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.