Biscuiti mexicani fara gluten
PrinteazaBiscuiti mexicani fara gluten din: faina de quinoa, cocos, zahar brun, ciocolata amaruie, oua, scortisoara, praf de copt, sare, boia iute.
- 2 căni făină de quinoa
- 150 g ulei de nucă de cocos
- 100 g zahăr brun
- 100 g ciocolată amăruie
- l Ou
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 vârf de cuţit de sare
- opţional, 1 vârf de cuţit boia iute
Mod de preparare:
Se pun într-un bol făina de quinoa, scorţişoara, sarea, praful de copt şi, opţional, boiaua iute. într-un alt bol se mixează zahărul cu uleiul de cocos, gălbenuşul şi albuşul, până se obţine o cremă omogenă, care se toarnă în bolul cu făina.
Se amestecă, apoi se încorporează ciocolata rasă ori tăiată în cubuleţe.
Cu mâinile unse cu ulei, se modelează biluţe cât o nucă şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanţă de 5-6 cm unele de altele. Se coc nu mai mult de 10-12 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu (175°C), până când se mmenesc uşor pe margini.
Se scoate tava din cuptor şi se lasă fursecurile să se răcească 15-20 de minute în tavă. Nu încerca să le desprinzi imediat, deoarece sunt foarte fragile şi se sfărâmă.
După ce s-au mai răcit, se desprind cu lama cuţitului şi se pun pe un grătar, să se răcească în continuare.
Pofta buna!