Biscuiţi cu miere si cireşe

Printeaza

Biscuiţi cu miere si cireşe din: faina, zahar, unt, oua, lapte, miere, bicarbonat, sare, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, sos de cirese, cirese.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • două ouă
  • 100 ml lapte
  • 200 g miere
  • 500 ml apă
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • scorţişoară
  • cuişoare
  • nucşoară
  • cardamon
  • o lămîie
  • o portocală
  • sos de cireşe
  • cireşe

 

Mod de Preparare Biscuiţi cu miere si cireşe:

Se face un sirop din 100 g zahăr, 500 ml apă, lămîia şi portocala spălate şi tăiate în jumătăţi.

Intr-o oală se pun la fiert mierea, zahărul tos rămas, untul, un praf de sare şi laptele dulce. Se lasă să se topească totul, se ia de pe foc şi se ţine să se răcească puţin.

Se adaugă zahărul vanilinat, condimentele măcinate după gust, ouăle şi se amestecă cu un mixer.

Se adaugă făina amestecată cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu, se frămîntă pină rezultă un aluat potrivit de tare, se presară masa cu făină şi se întinde aluatul într-o foaie groasă de o jumătate de centimetru.

Se taie pătrate, se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu unt, se introduce tava în cuptor şi biscuiţii se coc 20 de minute la foc potrivit.

Se scot, se toarnă deasupra siropul şi se mai introduc zece minute în cuptor.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buni biscuitii cu sosul de cirese. Va recomand si voua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.