Biscuiti cu miere, visinata si migdale
PrinteazaBiscuiti cu miere, visinata si migdale din: miere, zahăr, drojdie, vişinată, migdale prăjite, chitre zaharisite, portocale zaharisite, coaja de portocala, coaja de lamaie, scorţişoară, nucşoară, făină cernută, ulei de migdale.
Ingrediente:
- 1 kg miere
- 500 g zahăr
- 30 g drojdie
- 1 păhărel de vişinată
- 100 g migdale prăjite
- 150 g chitre zaharisite
- 100 g portocale zaharisite
- coaja de la 1 portocală
- coaja de la 1 lămâie
- 35 g scorţişoară pudră
- 20 g cuişoare pudră
- 25 g nucşoară
- 1,250 kg de făină cernută
- puţin ulei de migdale
Mod de preparare Biscuiti cu miere, visinata si migdale:
Se amestecă mierea şi zahărul într-o crăticioară de aramă, se dă în clocot şi se ia imediat de pe foc.
Intre timp, se diluează drojdia în vişinată şi se toarnă peste amestecul de zahăr şi de miere.
Se mişcă energic, adăugând migdalele strivite grosier, chitra şi portocala tăiate în bucăţi mici, coaja de portocală şi coaja de lămâie, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara rasâ.
Se obţine astfel un aluat gros, greu de luat cu lingura. De aceea se pune pe planşetă, se toarnă făină deasupra şi se foloseşte o răzuitoare metalică, adăugând uleiul de migdale.
Se unge sucitorul cu ulei de migdale şi se subţiază aluatul la 1/2 centimetru.
Se unge cu grăsime o tavă mare, se garniseşte cu aluat, se pune la cuptor cald şi biscuiţii se scot când au devenit crocanţi.
Se lasă o zi înainte de a fi degustaţi, tăiaţi în pătrate mici.
Pofta buna!