Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de biscuiti de migdale cu crema de cafea din: migdale, faina alba, unt, zahar, zahar vanilat, ciocolata menaj, cafea espresso, smantana dulce, unt si zahar pudra.
pentru aluat:
- 100 g migdale
- 100 g faină albă
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
pentru cremă:
- 200 g ciocolată menaj
- 100’ml cafea espresso
- 150 ml smântână dulce
- 90 g unt
pentru decor:
- 20 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Curăţă de pieliţă şi râşneşte migdalele. Intr-un castron, freacă untul încălzit la temperatura camerei, adaugă zahărul, zahărul vanilat, migdalele râşnite şi faina, amestecă şi frământă un aluat omogen.
Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 0,5 mm. Decupează din ea 12 discuri cu diametrul de 5-6 cm. Pune-le într-o tavă şi coace-le 12 minute la 180° C. Scoate- le din cuptor şi lasă-le să se răcească. Rupe ciocolata bucăţi şi pune-o într-o crăticioară împreună cu untul şi cafeaua.
Incălzeşte-le pe foc, amestecând continuu, până când se topeşte ciocolata. Intr-o altă crăticioară, încălzeşte smântână şi încorporeaz-o în compoziţia cu ciocolată. Amestecă bine şi pune-o 20 de minute în frigider.
Scoate vasul din frigider şi mixează crema câteva se¬cunde, până capătă volum. Transfer-o într-un poş şi pune-o pe 6 biscuiţi. Acoperă cu ceilalţi 6 biscuiţi, presară-i cu zahăr pudră si serveste-i.
Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea
Pofta buna!