Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti de migdale cu crema de cafea din: migdale, faina alba, unt, zahar, zahar vanilat, ciocolata menaj, cafea espresso, smantana dulce, unt si zahar pudra.

Ingrediente:Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea

pentru aluat:

  • 100 g migdale
  • 100 g faină albă
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru cremă:

  • 200 g ciocolată menaj
  • 100’ml cafea espresso
  • 150 ml smântână dulce
  • 90 g unt

pentru decor:

  • 20 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Curăţă de pieliţă şi râşneşte migdalele. Intr-un castron, freacă untul încălzit la temperatura camerei, adaugă zahărul, zahărul vanilat, migdalele râşnite şi faina, amestecă şi frământă un aluat omogen.

Intinde din aluat o foaie cu grosimea de 0,5 mm. Decupează din ea 12 discuri cu diametrul de 5-6 cm. Pune-le într-o tavă şi coace-le 12 minute la 180° C. Scoate- le din cuptor şi lasă-le să se răcească. Rupe ciocolata bucăţi şi pune-o într-o crăticioară împreună cu untul şi cafeaua.

Incălzeşte-le pe foc, amestecând continuu, până când se topeşte ciocolata. Intr-o altă crăticioară, încălzeşte smântână şi încorporeaz-o în compoziţia cu ciocolată. Amestecă bine şi pune-o 20 de minute în frigider.

Scoate vasul din frigider şi mixează crema câteva se¬cunde, până capătă volum. Transfer-o într-un poş şi pune-o pe 6 biscuiţi. Acoperă cu ceilalţi 6 biscuiţi, presară-i cu zahăr pudră si serveste-i.

Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea

Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.