Biscuiti mozaic

Printeaza

Biscuiti mozaic din: faina, margarina, zahar, oua, cacao, esenta de rom, vanilie, sare, praf de copt.

Ingrediente:Biscuiti mozaic

  • 1 kg făină
  • 400 g margarina
  • 300 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • sare
  • 1 linguriţă praf de copt

 

Mod de preparare:

Mixezi margarina moale împreună cu ouăle, zahărul pudră şi sarea, până obţii o cremă aerată. Adaugi făina, praful de copt şi frămânţi un aluat potrivit de moale, pe care îl împărţi în două părţi egale.

Amesteci o parte de aluat cu cacaua şi esenţa de rom, iar cealaltă parte cu esenţa de vanilie, înveleşti bucăţile de aluat şi le păstrezi la rece 35-40 de minute.

Vei lucra la fel, pentru a forma 2 rulouri din care tai biscuiţi. Pentru aceasta, împărţi în 2 fiecare bucată de aluat şi, pentru un rulou, lucrezi cu o parte maro şi una albă.

Intinzi aluat maro pe hârtie de copt, sub forma unui dreptunghi de 30×10 cm, aceasta devenind baza, suportul pe care vei realiza ruloul mare. Modelezi suluri sijbţiri, cu grosimi şi lungimi egale, din bucăţile de aluat rămase. în total vor fi 5 suluri albe subţiri şi 5 suluri maro.

Din aluatul alb rămas, modelezi un sul ceva mai gros. Pe foaia maro aşezi alternativ toate cele 10 suluri subţiri: inul alb, unul maro. Pui deasupra o hârtie de copt şi treci işor cu sucitorul, până se aplatizează sulurile de aluat diferit colorat.

Aşezi deasupra sulul mai gros, de aluat alb şi rulezi în jurul lui cele două straturi: cel bicolor, mai gros şi cel maro, întins direct pe hârtia de copt. Inveleşti ruloul în hârtia de copt şi îl păstrezi în frigider 45 de minute. Procedezi la fel cu cele 2 bucăţi de aluat rămase, inversând culorile: alb pe margine şi maro în mijloc.

Tai rulourile în rondele, pe care le aşezi într-o tavă unsă şi le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 20 de minute.

 

Biscuiti mozaic

Biscuiti mozaic

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.