Biscuiti cu nuca si fistic
PrinteazaBiscuiti cu nuca si fistic din: zahar, nuca de cocos, faina, albusuri, sare, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, miez de nuca, fistic.
pentru aluat:
- 150 g zahar
- 100 g nuca de cocos rasa
- 50 g faina
- 3 albusuri
- un praf sare
pentru glasat:
- 2 albusuri
- 200 g zahar pudra
- sucul si coaja unei lamai
- esenta de vanilie
pentru servit:
- miez de nuca
- fistic macinat
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pun într-un vas nuca de cocos şi zahărul, apoi se adaugă făina.
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi, apoi, un sfert din cantitatea de spumă rezultată se adaugă peste amestecul de făină.
Se mixează, după care se pune toată făina, amestecând pentru a obţine un aluat.
In tava de copt tapetată cu hârtie se pun mici cantităti de aluat cu spaţiu între ele. Se coc 15 minute.
Pentru glasat, toate ingredientele se pun într-o crăticioară şi se bat pe foc pentru 3 minute.
Se trage vasul de pe foc şi se continuă baterea până ce se obţine o cremă fină.
Peste fiecare biscuit se toarnă glazura şi se aşază nuca şi fisticul.
Biscuiti cu nuca si fistic
Pofta buna!