Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir
PrinteazaBiscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir din: făină albă, zahăr tos, praf de copt, scorţişoară măcinată, ghimbir, ouă, coaja de portocală, zeamă de portocale, nuci fin măcinate, fulgi de ciocolată, ciocolată menaj.
Ingrediente:
- 2 cani făină albă
- 1 cană zahăr tos
- 1 plic praf de copt
- 3/4 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă ghimbir măcinat sare
- 2 ouă mari
- coaja de la 1 portocală
- 1/2 cană zeamă de portocale
- 3/4 cană nuci fin măcinate
- 2 linguri nuci tăiate mare
- 1 cană fulgi de ciocolată
- 300 g ciocolată menaj
Mod de preparare:
Dozezi ingredientele cu ajutorul unei căni cu volumul de 250 ml.
Cerni într-un vas făina, praful de copt, scorţişoara şi pudra de ghimbir.
Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare, iar după ce s-au dizolvat cristalele, adaugi coaja şi zeama de portocale, apoi nucile şi fulgii de ciocolată. încorporezi treptat făina şi omogenizezi compoziţia.
Modelezi, compoziţia sub forma a două suluri pe care le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanţă unul de celă Le coci la foc mediu, aproximativ 20-25 de minute, până cresc şi încep să se întărească.
Scoţi rulourile pe o planşetă, le laşi să se mai răcească, apoi le tai în felii oblice, groase de 2 1/2 – 3 cm.
Aşezi feliile din nou în tavă, cu tăietura în sus şi le coci 10 minute la foc mic, până se usucă.
Scoţi biscotti, îi laşi să se răcească puţin, apoi treci un capăt prin ciocolata topită la bain-marie.
Serveşti biscotti cu cafea, în cutii metalice etanşe, îi poţi păstra până la 2 săptămâni.
Biscuiti cu nuci, ciocolata si ghimbir
Pofta buna!