Biscuiti picanti cu parmezan

Printeaza

Biscuiti picanti cu parmezan din: faina, parmezan, telemea, praf de copt, unt, oua, lapte dulce, capere, seminte de chimen, piper, ardei iute, sos de rosii, alune.

Ingrediente:Biscuiti_picanti_cu_parmezan

  • 500 g faina integrala
  • 300 g parmezan
  • 100 g telemea sarata
  • un pliculet praf de copt
  • 120 g unt
  • doua oua
  • 50 ml lapte dulce
  • o lingura cu capere
  • o lingura cu seminte de chimen
  • piper
  • un ardei iute uscat
  • sos de rosii
  • alune

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul moale, ouăle, laptele dulce rece, telemeaua sfărâmată sau dată prin râzătoare şi parmezanul ras. Se presară jumătate de linguriţă cu piper, se mixează, apoi se adaugă praful de copt, caperele, seminţele de chimen şi ardeiul uscat măcinat.

Se amestecă bine ca să se omogenizeze ingredientele, apoi se adaugă făina cernută. Se frământă totul până se obţine un aluat omogen şi i se dă formă de rulou. Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece minim 30 de minute.

Se taie felii potrivit de groase, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 15-25 de minute, se scot pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească puţin.

Se servesc calduti sau reci, spli sau cu sos de rosii amestecat cu alune tocate.

Biscuiti picanti cu parmezan

Biscuiti_picanti_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.