Biscuiti picanti
PrinteazaBiscuiti picanti din: unt, branza, oua, ghimbir, chilli, faina.
- 200 g unt cu 80% grăsime
- 200 g brânză sărată de oaie
- 4 gălbenuşuri
- 1/4 linguriţă pudră fină de ghimbir uscat
- 1/4 linguriţă chili
- 500 g făină albă
Mod de preparare:
Tai în cubuleţe untul rece şi îl pui într-un bol mai mare.
Adaugi brânza dată pe răzătoarea mare şi gălbenuşurile.
Omogenizezi, apoi adaugi praful de ghimbir, chili şi, treptat, făina cernută, până obţii un aluat elastic, uşor de modelat.
Aduci aluatul sub formă de sferă şi îl înveleşti în folie de plastic. îl păstrezi în frigider pentru 2 ore sau mai mult (de exemplu, de seara până dimineaţa).
Iîncălzeşti cuptorul la foc mediu.
Intre timp, scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie groasă de 4-5 mm, pe masa de lucru prăsărată cu făină.
Decupezi figurine, cu ajutorul formelor pentru fursecuri.
Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, le înţepi cu o scobitoare din loc în loc, pe toată suprafaţa şi le coci la foc mediu, circa 20 de minute, doar până încep să se rumenească pe margini.
Le desprinzi cu lama cuţitului şi le laşi să se răcească pe un grătar.
Aceşti biscuiţi pot fi preparaţi şi în varianta dulce-picant, păstrând aroma celor două condimente şi adăugând zahăr.
Biscuiti picanti
Pofta buna!