Biscuiti cu portocale confiate
PrinteazaO reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate.
- 250 g unt
- un praf sare
- 4 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- 175 g făină
Pentru glazură:
- 300 ml ciocolată albă
- portocale confiate
Mod de preparare:
Se amestecă untul moale, de la temperatura camerei, cu zahărul pudră, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile şi, la final, făina. Se încorporează uşor, să nu se lase, şi apoi se toarnă cu un poş în tava tapetată cu hârtie de copt.
Biscuiţii se coc la 150°C. în acest timp, se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se adaugă şi un cubulet de unt. După ce s-au copt biscuiţii, se scot şi se răcesc. Se toarnă glazura de ciocolată pe mijloc şi se pun feliuţele de portocale confiate. Se lasă să se răcească pentru a se prinde bine.
Se servesc reci, ornaţi cu frunzuliţe de mentă.
Biscuiti cu portocale confiate
Pofta buna!