Biscuiti cu stafide
PrinteazaBiscuiti cu stafide
Ingrediente:
- 2 ouă
- 125 g unt proaspăt
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 125 g stafide
- 3 linguri rom
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Biscuiti cu stafide: Se aleg stafidele, se spală şi se pun într-o ceaşcă cu trei linguri de rom. Se lasă să stea cel puţin o jumătate de oră.
Se freacă separat untul cu zahărul pisat până se face ca o cremă.
Se adaugă pe rând două ouă, apoi 125 g de făină şi la sfârşit stafidele cu romul.
Se unge cu unt o tavă de tablă groasă şi se pun cu linguriţa mici grămăjoare, la distanţă de 2-3 cm unele de altele, deoarece se lăţesc mult la foc.
Se dau la cuptor, la foc potrivit, imediat ce încep să se rumenească, se scot cu ajutorul unui cuţit.
Pofta buna!