Biscuiti cu tarate de grau
PrinteazaBiscuiti cu tarate de grau din: faina alba, faina neagra, tarate, unt, oua, zahar brun, sare, praf de copt.
- 1 cană făină albă
- 1 cană făină neagra
- 1 cană tărâţe de grâu
- 200 g unt
- 2 ouă
- 1 cană zahăr brun
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă praf de copt
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml.
Mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, împreună cu zahărul. Adaugi apoi ouăle, unul câte unul şi omogenizezi.
Intr-un alt vas, amesteci făina albă cu cea neagră, cu tărâţele, praful de copt şi sarea.
Torni compoziţia cu unt şi ouă în vasul cu pulberi şi amesteci, după care frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare, elastic, care se poate modela cu uşurinţă.
Il ambalezi în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider, pentru 30 de minute.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5-6 mm şi decupezi biscuiţii în forma dorită, folosind forme pentru fursecuri sau gura unui pahar înalt, de vin, trecute prin făirjă înainte de fiecare operaţiune de tăiere.
Aşezi biscuiţii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi îi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 12-15 de minute.
Biscuiti cu tarate de grau
Pofta buna!