Paste Carbonara Italianești din: spaghete, pancetta, usturoi, oua, parmezan, pecorino romano, sare, piper, frunze de patrunjel. Ingrediente: 350g de spaghete sau fettuccine 150g de pancetta sau slănină tăiată cubulețe 2 căței de usturoi, tocați fin 3 ouă mari 1 ceașcă de parmezan ras 1 ceașcă de pecorino romano ras Sare și piper negru proaspăt […]
Biscuiti umpluti cu ciocolata
PrinteazaBiscuiti umpluti cu ciocolata din: faina, praf de copt, unt, zahar, sare, zahar pudra, smantana, ciocolata.
Ingrediente:
biscuiţi:
- 170 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 120 g unt
- 170 g zahăr
- 1 praf de sare
cremă:
- 200 g ciocolată
- 80 g smântână grasă
- 50 g unt
decor:
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Biscuiti umpluti cu ciocolata: Mai întâi, pregăteşti crema pentru că trebuie să stea la frigider. Pui smântână pe foc, iar când începe să dea în clocot, o iei de pe aragaz şi o amesteci cu ciocolata ruptă în bucăţi mici.
Ulterior, pui untul, amesteci până se omogenizează şi dai crema obţinută la frigider.
Pentru biscuiţi, mixezi untul moale cu zahărul şi sarea până devine cremos, apoi îl amesteci cu făina şi cu praful de copt.
Dacă aluatul este prea uscat şi sfărâmicios, atunci mai adaugi câteva linguri cu apă. Il înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 15 minute.
Intinzi aluatul rece într-un strat de jumătate de centimetru. Il decupezi cu ajutorul formelor, apoi figurinele din aluat le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la frigider 15 minute.
Ulterior, le dai la cuptorul preîncălzit 12-14 minute.
Când s-au răcit, umpli biscuiţii cu crema de ciocolată şi-i decorezi cu zahăr pudră.
Pofta buna!