Biscuiti umpluti cu crema de cacao si rom
PrinteazaBiscuiti umpluti cu crema de cacao si rom din: oua, zahar, ulei, lapte, bicarbonat de amoniu (stins cu puţin lapte cald), sare, faina, cacao, esenţă de rom, margarină pentru creme, zahăr pudră cu gust de vanilie.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană (250 g) zahăr
- 3/4 cană ulei
- 1 1/2 cană lapte
- 1 plic bicarbonat de amoniu (stins cu puţin lapte cald)
- 1/2 linguriţă sare
- făină cât cuprinde (aproximativ 500 g)
Pentru cremă:
- 1 l lapte
- 8 linguri cu vârf făină
- 10 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- puţină sare
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1/2 pachet margarină pentru creme
- zahăr pudră cu gust de vanilie, pentru decor
Mod de preparare:
Baţi bine ouăle cu zahărul şi sarea, torni apoi treptat uleiul, apoi laptele, amoniacul stins în puţin lapte cald şi amesteci totul.
La final adaugi făina, cât cuprinde, până obţii un aluat care să nu cadă uşor din lingură. Cu o linguriţă pui aluatul în formă şi începi să coci fagurele la foc mic, forma fiind unsă cu puţin ulei pe. ambele părţile interioare, înainte să începi să le coci.
Pentru cream pui laptele la fiert cu sarea. Făina, zahărul şi cacaua le amesteci împreună. Când a început să fiarbă laptele, stingi puţin focul şi adaugi în lapte amestecul cu ingredientele de mai sus, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Pui din nou pe foc vasul şi laşi crema să se îngroaşe şi să fiarbă bine, cel puţin 30 de minute, dar amestecând mereu pentru a nu se prinde de vas. După ce a fiert crema, o iei de pe foc, adaugi în ea esenţa de rom şi margarina şi amesteci bine până la topirea definitivă a margarinei.
Laşi crema să se răcorească puţin, apoi începi să uneşti fagurii cu cremă, doi câte doi. La final presari pe faguri zahărul pudră cu cjust de vanilie. Sunt mult mai buni după o zi şi chiar după mai multe, aceştia frăgezindu-se bine.
Biscuiti umpluti cu crema de cacao si rom
Pofta buna!