Biscuiţi cu unt
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina alba, sare si zahar.
- 300 g unt
- 200 g zahăr
- 500 g faină albă
- 1 linguriţă sare
pentru decor:
- zahăr
Mod de preparare:
A mestecă untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă ingredientele până când obţii un aluat omogen.
Inveleşte-l în folie alimentară şi dă-l la frigider pentru două ore. Când s-a întărit bine, scoate-l din frigider, pune-l pe planşeta presărată cu faină şi întinde din el o foaie groasă de 1,5 cm.
Unge cu unt (circa 25-30 g) o tavă şi pune foaia de aluat. Înţeapă aluatul cu o furculiţă şi coace-1 25 de minute în cuptorul încălzit la 190° C, până când capătă o culoare aurie.
Scoate tava din cuptor şi taie biscuitul cât este cald în bastonaşe. Presară-le cu zahăr si serveste-le.
Biscuiţi cu unt
Pofta buna!