Biscuiti cu usturoi si cartofi

Printeaza

Biscuiti cu usturoi si cartofi din: cartof, usturoi, faina, unt, lapte, sare, piper, praf de copt, unt.

Ingrediente:

  • 1 cartof mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 căni făină
  • 1 cană unt moale
  • 1 cană lapte
  • 1 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă piper
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 1 lingură unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Cureţi cartoful şi usturoiul şi le speli. Tai cartoful cubuleţe şi îl pui la fiert în apă uşor sărată, cu usturoiul.

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Scurgi legumele fierte şi le pasezi.

Amesteci legumele pasate împreună cu untul, sarea, piperul şi făina cernută împreună cu praful de copt.

Vei obţine o compoziţie sfărâmicioasă, în care adaugi laptele şi amesteci din nou, până omogenizezi aluatul.

Intinzi aluatul pe masa de lucru, în strat de 8-10 mm.

Decupezi biscuiţi fie cu un pahar, fie cu o rozetă, dacă doreşti biscuiţi rotunzi ori cu formele pentru fursecuri.

Aşezi biscuiţii astfel obţinuţi pe o tavă unsă. Ii coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10-12 minute, până se rumenesc uşor pe margini.

Sunt buni şi calzi, şi reci.

 

Biscuiti cu usturoi si cartofi

Biscuiti cu usturoi si cartofi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.