Biscuiti cu usturoi si cartofi
PrinteazaBiscuiti cu usturoi si cartofi din: cartof, usturoi, faina, unt, lapte, sare, piper, praf de copt, unt.
Ingrediente:
- 1 cartof mare
- 4 căţei de usturoi
- 2 căni făină
- 1 cană unt moale
- 1 cană lapte
- 1 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă piper
- 3 linguriţe praf de copt
- 1 lingură unt pentru tavă
Mod de preparare:
Cureţi cartoful şi usturoiul şi le speli. Tai cartoful cubuleţe şi îl pui la fiert în apă uşor sărată, cu usturoiul.
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Scurgi legumele fierte şi le pasezi.
Amesteci legumele pasate împreună cu untul, sarea, piperul şi făina cernută împreună cu praful de copt.
Vei obţine o compoziţie sfărâmicioasă, în care adaugi laptele şi amesteci din nou, până omogenizezi aluatul.
Intinzi aluatul pe masa de lucru, în strat de 8-10 mm.
Decupezi biscuiţi fie cu un pahar, fie cu o rozetă, dacă doreşti biscuiţi rotunzi ori cu formele pentru fursecuri.
Aşezi biscuiţii astfel obţinuţi pe o tavă unsă. Ii coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10-12 minute, până se rumenesc uşor pe margini.
Sunt buni şi calzi, şi reci.
Biscuiti cu usturoi si cartofi
Pofta buna!