Bisque de cartofi dulci
PrinteazaBisque de cartofi dulci din: cartofi dulci, ulei de rapita, ceapa, usturoi, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, cuisoare, supa de legume, unt de arahide, sare, piper, patrunjel.
- 2 cartofi dulci mari
- o lingura de ulei rapita
- o ceapa mica tocata
- un catel de usturoi zdrobit
- 3 cani de suc de rosii
- 3 ardei iuti
- 2 linguri de ghimbir ras
- o lingura de cuisoare pisate
- 300 ml supa de legume
- 2 linguri de unt de arahide (optional)
- sare si piper dupa gust
- cate fire de patrunjel (optional)
Mod de preparare:
Inţepaţi cartofii cu o furculiţă şi puneti-i 30 – 45 de min. într-o tavă stropită cu ulei, la copt, în cuptorul încins la 190 de grade Celsius. Lăsaţi-i să se răcească. Intre timp, încingeţi ulei într-o tigaie şi adăugaţi ceapa tocată, călind-o până devine aurie.
Adăugaţi usturoiul zdrobit şi mai tineti un minut pe foc înainte să turnaţi în tigaie sucul de roşii, ardeiul iute tocat şi curăţat sau nu de seminţe, în funcţie de cât de iute dori|i mâncarea, ghimbirul şi cuişoarele. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Curăţaţi cartofii de coajă.
Tăiaţi unul cubulete mici şi adăugati-l la amestecul de pe foc. Celălalt mixati-l in blender cu supa de legume şi untul de arahide până se transformă în cremă. Adăugaţi şi crema în amestecul de pe foc şi potriviţi de sare şi piper. Dacă doriţi, înainte de servire puteţi garnisi cu pătrunjel tocat.
Bisque de cartofi dulci
Pofta buna!