Bisque de homar
PrinteazaBisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari.
Bisque de homar se regăseşte numai în m meniurile celor mai elegante restaurante, intrucât este scump şi greu de făcut. La început se se fierb homarii vii într-o zeamă formată din vin, supă de carne şi apă. Apoi carnea se scoate, iar carapacea se pune din nou la fiert în supa de bază.
Separat, în puţin unt, se călesc nişte legume aromate, care se adaugă apoi în supa de homari, cu puţin orez, şi cu câteva roşii, boia de ardei şi puţin praf cayenne. Carnea de homar se adaugă la sfârşit, supa fiind apoi pasată. Se adaugă smântână şi puţin coniac.
Pentru ornat sunt suficiente câteva bucăţele de carne de homar şi o rămurică de tarhon. Astfel se încheie lunga călătorie a homarului de pe fundul oceanului şi până în lingura de argint.
Bisque de homar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de homar