Blanchet cu carne de vitel
PrinteazaBlanchet cu carne de vitel din: carne de vitel, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, galbenusuri, lamaie, orez, unt, sare, piper.
- 1 kg carne de viţel
- 150 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 150 g făină
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 250 g orez
- 50 g unt
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă rece cu 1 linguriţă de sare. Adăugaţi apoi, după ce aţi luat spuma, zarzavatul tăiat în bucăţi mari.
Separat, căliţi foarte puţin făina, stingeţi cu supa de la carne şi lăsaţi să mai clocotească pe foc mic.
Combinaţi gălbenuşurile cu zeama de lămâie, puneţi carnea şi mai lăsaţi să fiarbă 10-15 minute.
Separat, pregătiţi un pilaf simplu din orez, unt, 1/2 ceapă şi supă. Serviţi acest pilaf drept garnitură la blanchet.
Pofta buna!