Blanchet de iepure de casa
PrinteazaBlanchet de iepure de casa
- 1 iepure de casă
- 100 g morcov
- 100 g păstarnac
- 100 g telină
- 100 g ceapă
- 200g unt sau margarina
- 150 g făină
- 1-2 bucăţi cuişoare
- 200 g arpagic
- 200 g ciuperci
- 200 g smantană
- gălbenuşurile de la 4 ouă
- 30 g zeamă de lămaie
- 30 g sare
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
După ce iepurele s-a tranşat şi s-a spălat se va introduce într-un vas cu apă, se va acoperi cu un capac şi se va lăsa să fiarbă la foc iute circa 45 de minute. în continuare, se va asezona cu sare şi din cînd în cînd se va înlătura spuma.
Se adaugă ceapa în care s-a înfipt o cuişoară sau două, morcovul, păstîrnacul şi ţelina şi se lasă să fiarbă circa 45 de minute.
După ce a fiert, se vor scoate legumele, se vor scurge bine şi se vor aşeza într-un alt vas împreună cu arpagicul sau cîteva cepe mici şi cu ciuperci fierte. Din 150 g unt sau margarina, făină, 1 1 supă de iepure şi 200 g smîntînă se va pregăti un sos alb.
Cînd sosul este gata şi a mai fiert încă 20 de minute, se sparg ouăle, se aleg gălbenuşurile şi se amestecă cu acest sos.
Zeama de lâmîie se va adăuga cu atenţie, iar acest sos, astfel preparat, se va turna în vasul cu carne fiartă.Se serveşte pe un platou, deasupra presărîndu-se pătrunjel tocat.
Se va servi cald cu garnitură de pilaf de orez sau cartofi natur. Se pot servi şi crutoane de pîine prăjită în unt.
Pofta buna!